LAATSTE PLANTAGEHUIS OP JAGTLUST AFGEBROKEN

Van Prem Dihal, één van mijn volgers van het eerste uur, ontving ik twee foto’s uit Suriname. Beide foto’s zijn gemaakt op de locatie van het oude plantagehuis. Prem meldt daarbij dat blijkt dat de woning twee maanden geleden is afgebroken. Dit zal dus de woning zijn die de gebroeders Karamat Ali rond 1950 hebben opgebouwd op de plek van een eerder plantagehuis, te zien op één van mijn foto’s van 9 februari 2018.  En ook op een eerdere video met Jörgen Raymann.

Jammer die sloop, want ik had me erop verheugd om bij een bezoek volgend jaar met die oude woning op de foto te gaan. Op Prems foto met de brokstukken zie je op de achtergrond nog de Surinamerivier en de overkant. Toch een reden om t.z.t. nog even deze plek te gaan bezoeken en een mooie foto te maken.

Jacob van der Burg.