DE LAATSTE FOTO VAN HET PLANTAGEHUIS OP JAGTLUST.

Deze foto toont het laatste plantagehuis op Jagtlust, ongeveer een jaar voor het definitief afgebroken werd. Dit huis werd begin vijftiger jaren door de familie Karamat Ali herbouwd op de oude fundamenten. Het was daarmee waarschijnlijk de vierde directeurswoning op een rij.

De foto kreeg ik toegestuurd door Barbara Olmtak. Haar grootvader, Edwin Olmtak, was de laatste opzichter van Jagtlust onder mijn “Oom Folmer”. Bij het vertrek van hem, werd Edwin directeur van Jagtlust. Dit duurde niet lang, want nadat de plantage onderhands werd verkocht, moest hij vertrekken. Edwins zoon, Frans, groeide op Jagtlust op en bewaart goede herinneringen aan die tijd. Hij kende ook de personen door wie bij mij de interesse voor Jagtlust werd gewekt. De wereld is klein.

Jacob van der Burg